2 kommentarer

Att andas…

Deer on a Winter Day

Att andas in kall vinterluft tills det gör ont i näsan:
det är livet!

…in tills det gör ont i näsborrarna: det är att uppleva kylan, vinterkänslan och livet! Intensiv och bra för hälsan!

Idag hade jag som vanligt många ärenden att ta hand om. Jag längtade till lunchen, för då visste jag: DÅ tar jag MIN EGEN tid :-). Med hunden! Ute, i naturen på vår promenad. Min filosofirunda, min återhämtningstid. Mitt andningsrum. Skönt, härligt!

Jag gjorde min runvandring i vintersolen. Fångade upp dessa strålar, visualiserade värmen och förde in den i min kropp, värmde mig i Moder Naturens Guldskatt. Hämtade krafter från världens alla hörn, bad om mod, bjöd in leken, blev av med det jag fick släppa taget om.

Andningen är verkligen A och O för att må bra. Vi kan läsa massor om det i böcker och tidningar, på föreläsningar, genom forskningar. Det bästa är nog att uppleva själv! Tänk så ofta vi andas för lätt, för högt uppe i bröstkorgen. Var har du din andning? Öva gärna på att andas lååååångt ner i magen. Jag tycker att det är lika fantastisk varje gång. Framför allt när jag tappar fokus och blir uppmärksammad av hunden

Mindfullness together

att hon fortfarande finns där för mig. 🙂 . Genom en liten kram med hennes näsa, en hög skäll, en påhopp. Hon är också balsam för själen. Och det blir en lek av det hela. Skratten fyller mig med luft, syre och inspiration. Väldigt mindfullness together, hunden och jag. Vickey vet redan efter alla tillfällen vi har vandrat tillsammans, när det är dags för att promenera hem. Vilken GPS!

Ta chansen du också: gå ut och hämta kraft, fylla på med D-vitamin så mycket som det bara går. Vi har en stor brist av D-vitamin i kroppen just nu när mörkret är så närvarande. Det gör oss lätt nedstämd och vi får ett sämre immunförsvar.

: på med stövlarna, kängor eller dina bästa löparskor och rör på dig i DIN takt, se det som DIN tid, och hämta kraft och glada vitaminer där ute! Själv eller i sällskap! Må gott! ❤

Annonser

2 comments on “Att andas…

  1. Åh va härligt att läsa Francis… så levande… så inspirerande… dessa underbara qigongpromenader i naturen… för att balansera vår hektiska vardag… jag tänker också på att andas genom näsan med munnen avslappnat stängd… luften både renas och värms upp under färden genom näsan…

    Gilla

    • Tack vännen, vad roligt att du tyckte om inlägget. Ja du har så rätt med färden genom näsan. Visst är det fantastiskt med andningen. Att bli inspirerad av nya andetag och att ge bort det som inte behövs, det är en rörelse i sig, som medvetet eller omedvetet går helt automatiskt i alla fall :-)…. stort!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: